Düğün Pilavı

DÜĞÜN PİLAVI

Pilav İstanbul, Olarak; Lezzeti Damak Çatlatan, Düğün Pilavımız ile Sizlerin Yanındayız. Düğün Pilavı Bir Sanat Olup, Lezzeti Ustasında Saklıdır. 

Biz Kimiz..!

Pilav İstanbul, 20 yıllık bir zaman tecrübesi ile sektörde faaliyet göstermektedir. Pilav büyük bir sanat olup, lezzetin sırrı sadece ustasında saklıdır.

Geleneksel seyyar Pilavcılık ile çıktığımız bu yolda, çok mesafeler kat ettik ve bugün toplu Pilav sektöründe, gerek seyyarlara gerek dükkanlara toplu Pilav vermekteyiz. Ayrıca Düğün, Nişan, Sünnet ve Mevlüt gibi her türlü özel günlerde hizmet vermekteyiz.

Eğer sizlerde, harika lezzetlerimizden tatmak isterseniz, bizi arayarak sipariş verebilirsiniz. Pilav İstanbul, olarak sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız.

Pilavın Tarihçesi

Kültürümüzde ki yeri çok büyük olan pilavın, tarihçesi çok eskiye dayanır. Pilav, pirinç ile yapılan bir yemektir. Bir çok çeşidi vardır, İtalyan usulü pilava ''risotto,'' İran pilavına ''çilav'' denir. Özellikle Japonya ve Çin'de tüketimi çok ileri seviyededir.

Türk Kültüründe Pilavın Tarihçesi

Tarihe bakıldığında, 15. yüzyılda sarayda pilav yeniyor ve Fatih’in sofralarında sade pilavın dışında sebzeli si, etlisi ve tavuklusunun yer aldığı kayıtlardan anlaşılıyor. Ancak pirinç nadir bir malzeme olduğu için çok uzun bir dönem pilav sadece zengin Osmanlı sofralarını süslüyor ve buralarda da sofranın en önemli yemeği konumuna yükseliyor.

16. yüzyılda pilav pişirme yöntemleri gelişmiş, aynı öğünde birkaç çeşit pilav yenmeye başlanmış. Şölenlerde ikramların zenginliği, etin yanı sıra pirinç pilavlarının bolluğuyla da ölçülür hale gelmiş.

17. yüzyılda Evliya Çelebi, Bitlis Beyi’nin kent meydanında verdiği ziyafette 13 çeşit pirinç pilavı bulunduğunu yazıyor. Bu da pilavların sadece Osmanlı sarayına özgü olmadığını gösteriyor. Ancak yine de nadide bir yemek olan pilavı sıradan halk yüzyıllar boyu ancak zenginlerin şölenlerinde tadabilmiş. Pirincin demokratikleşmesi 18. yüzyıldan sonra gerçekleşiyor ve pilav artık orta halli insanların da sofralarının vazgeçilmez yemeği haline geliyor. Özellikle İstanbul’da bu yüzyıldan sonra pirinç buğday kadar tüketilir oluyor. Kültür tarihçisi Marianna Yerasimos, Osmanlı Mutfağı adlı eserinde 18. yüzyıl yemek tarifleri arasında çok değişik pilavların bulunduğunu, hatta benmari usulü pişirilen ''susuz pilav'' ve balıklı pilava bile rastlandığını yazıyor.

Pilavın Kökenleri

Pirinç tarımı yapan toplumların pirinci yiyecek maddesi olarak kullandığı göz önünde bulundurulursa, pilavın kökeni Güneybatı Asya’da yaşayan toplumlara dayanır.
Toplum bilime dayalı yapılan çalışmalarda pirinç tarımının, dolayısıyla pilavın M.Ö 7000 yılına dayandığı belirtilmektedir. Doğu Hindistan, Güney Asya ve Batı Çin’de bu zamanlarda pirinç tarımının yapıldığı düşünülmektedir.

1966’da Tayland’ın Korat bölgesinde yapılan kazı sırasında Non Nok Tha’da bulunan kalıntılar pirinç tarımının kaynağını bulgularla belirler. Bulunan kap parçalarının iç yüzlerinde pirinç izlerine rastlanmıştır. Kalıntıların yaşının en az M.Ö 4000 yılına dayandığı bilinmektedir. Buda gösteriyor ki pilav, tarihten bu güne nesiller boyu süre gelen en büyük lezzetlerden birisidir.

Eğer bu harika lezzetin sofralarınızda ki yerini almasını, veya düğün, nişan, sünnet ve mevlüt gibi özel günlerinizde bulunmasını istiyorsanız, bizimle iletişime geçerek, bu lezzetten faydalanabilirsiniz.

Dilerseniz Facebook ve İnstagram sayfalarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

https://pilavistanbul.com/toptan-pilav-satislari/